VilleVarjo

Pelimiehessä totuuden siemen?

Poliittinen tv-satiiri on Suomessa jäänyt melko harvinaiseksi. Toki eri vuosikymmeninä aina joitain enemmän tai vähemmän onnistuneita ohjelmia on nähty, mutta mistään tv-viihteen valtavirrasta ei voi puhua. Runsaan kolmenkymmenen vuoden takaista "Hukkaputkea" tuli sentään YLE Teemalta muuta jakso joitain viikkoja sitten. Tuo aikanaan terävimmästä päästä oleva ja voimakasta kritiikkiäkin saanut ohjelma oli nyt katsottuna aika harmittoman kesy.

Erilaiset tosi-tv hömpät ja muut sellaiset ohjelmat, joissa päätavoitteena tuntuu olevan osallistujien nolaaminen, ovat lähetysajoilla mitattuina monikymmenkertaisia verrattuna tuollaiseen oivalluksia vaativaan viihteeseen. Noita hömppäohjelmia voisikin verrata keskiolueeseen - molemmilla on kansakunnan älykkyyttä ja oivalluskykyä heikentävä vaikutus.

Piristävä poikkeus tv-viihteessä tuli hiukan yllättäen kolmosen Pelimies-ohjelmasta. Varsinainen purevan ja osuvan satiirin helmi nähtiin eilisessä jaksossa, jossa kansanedustajien imitaatiohahmot valitsivatkin poikkeuksellisesti äänestäjiä eikä päinvastoin.

Monilla puolueilla tuntuu olevan nykyään uskottavuusongelmaa ja myös monen äänestäjän tuntuu toisinaan olevan varsin vaikea valita puoluettaan. Erityisesti nyky-kokoomusta epäilemättä nakertava uskottavuusongelma tuli esille tuon sketsin parissa virkkeessä. Äänestäjä totesi: "Vaikka elänkin täysin yhteiskunnan tukien varassa, identifioin itseni silti menestyjäksi". Tähän pelimies vedet silmissä: "Voi v***u, sä olet niin kokoomuksen nuori äänestäjä kuin vain olla ja voi".  Sattuvasti sanottu!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Miksi Yleleaks lakkautettiin?

Halusivatko tekijät pitää taukoa vai oliko syynä poliittinen sensuuri?

Luulenpa että kyse oli sensuurista.

Yle on monella tapaa alkanut ottaa päähän. Tositv juttuja, tyhjänpäiväisiä visailuja ja vitsailuja ja oliko joku ohjelma Vain elämää (vai mikä se oli). Kaikki nämä mariaveitolat (liekö Ylen vai minkä), marjahintikat ja muut vastaavat - todella vastenmielistä, tyhjänpäiväistä.

Televisiota ei enää juuri viitsi tai kannata katsoa. Kuolkoon pois.

Käyttäjän VilleVarjo kuva
Ville Varjo

Kyllä tv:n tulevaisuus saattaa olla mielenkiintoinen. Tuskinpa kovin kestävää tulevaisuutta voi rakentaa nykyisellä ohjelmatarjonnalla.

Toimituksen poiminnat